VSK värvar Jesper Norrman och Jesper Hjelm!

 

Jesper Norrman (Född -95) och Jesper Hjelm (Född -96) ansluter till VSK Bandy. Tanken är att båda ska förstärka P20 laget samt träna med A-laget.

 

JesperNorrman

Jesper Norrman

Jesper Norrman kommer senast från spel i Nässjö IF där han spelat i både A-laget och P20 laget. Jesper spelade så sent som i mars final med Nässjös P20 lag där han som kapten fick se laget förlora mot Sandvikens AIK.

 

Nu är det dags för nya äventyr och Jesper lämnar Nässjö och flyttar till Västerås, ett svårt val till en början.
– Jag känner ju att jag vill testa på Elitserien, men det var inget lätt beslut. Jag flyttade till Nässjö för tre år sedan och det har blivit mitt hem, men man vet inte hur många gånger man får chansen till spel i Elitserien och det kändes helt rätt med VSK när de presenterade upplägget. Det fanns några fler klubbar till en början men till slut var det antingen Nässjö eller VSK.

 

Försäsongen drar igång på is den 11 augusti, inte för än då vet Jesper hur han ställer sig mot de övriga spelarna.
– Det är svårt att veta just nu hur man ligger till mot de övriga i laget, jag vill komma in i truppen och gruppen så bra som möjligt och alla spelarna verkar vara öppna.

 

Du kommer att få träna och spela bandy med några av Sveriges bästa spelare kommande vinter, var det något du vägde in i beslutet om att byta klubb?
– Det vägde ju stort, här kommer jag få utvecklas på träningar och hoppas få så mycket speltid som möjligt, i Nässjö hade det varit mer spel men att få träna med de bästa lockar.

 

Jesper har kopplingar till laget sedan tidigare då hans moster är gift med Andreas Bergwall.
– Så honom känner jag sedan tidigare, dessutom känner jag några i Tillberga. Men det är bara att lära känna folk så fort det drar igång, både i P20 och i A-laget.

 

 

JesperHjelm

Jesper Hjelm

 

 

Jesper Hjelm kommer senast från spel i Edsbyns P18 och P20 lag, till skillnad från Norrman så var valet för Hjelm enklare.
– Det är ju Mesta Mästarna och det är där man vill vara. Det har alltid varit ett lag man drömt om att spela i sedan man var liten. Man utvecklas både som bandyspelare men även socialt i Västerås.

 
Han tror även att Mesta Mästarna är en klubb många ser upp till och drömmer om att få spela i.
– Många bra bandyspelare genom åren och det känns som en proffsig bandyklubb.

 
Klubbchef Michael Campese säger att både Jesper Hjelm och Jesper Norrman kommer att få träna med A-laget och spela med detsamma på de två juniorplatserna, något som Hjelm ser som inspirerande.
– Det är det man vill, man har jobbat för att få spela i Elitserien sedan man var liten, och det här gör att man bara vill träna ännu mer för det.

 
Trots att Hjelm har ett år kvar på gymnasiet väljer han nu att flytta till Västerås och avsluta studierna på Widénska Gymnasiet.
– Jätteenkelt beslut, när frågan kom upp om jag var sugen så var det bara att köra. Jag har redan nu tränat med laget under försommaren och fortsätter nu när träningarna kör igång.

 
Spel i Elitserien är målet, men Hjelm kommer även få en betydande roll i P20 kommande säsong, något han ser positivt på.
– Det känns bara bra, jag gillar när man har förväntningar och ansvar på sig.

 

 

Michael_Campese_Bygget
Michael Campese angående värvningarna av Hjelm och Norrman:
– Känns både kul och bra att vi lyckats få dessa killar att komma till oss. Utvecklingsbara med goda egenskaper och landslagsmeriter.
– Båda två har själva varit mycket måna om att få spela och utvecklas i VSK kommande säsong/er.
Extra kul att de båda sökte upp oss med mål att få komma hit, det visar att VSK är på rätt väg med #byggetfortsätter.

 

Hur ser upplägget för de två ut?
– Först och främst kommer de att vara med kommande säsong och vi alla hoppas på fortsättning efter det. Jesper och Jesper kommer att utgå ifrån A-lags truppen och träna med dem, samtidigt som de kommer vara med P20 laget. Detta gör att vi kan ha ett mycket slagkraftig P20 lag med där ”Lillis” har kommandot.

 
P20 förstärks i och med detta, men även A-lagets juniorplatser som jag förstår att ni kollat extra på?
– Förhoppningen är självklart att dessa båda samt våra egna juniorer kommer kunna bemanna ”juniorplasterna” under A-lagsmatcherna. Ambitionen är att matcha in och förberedda yngre förmågor i Elitseriebandy.
– Nu väntar vi alla med spänning på att säsongen ska gå igång ordentligt!

 

 

 

Dan Kiwii Persson

 

VSK_Logga_555