Westman inför Vänersborg imorgon fredag 18.15!

Vinst mot Broberg igår (onsdag), nu är det dags för att ladda om! IFK Vänersborg kommer på besök i ABB Arena Syd på fredagskvällen. Matchen startar 18.15 (!), detta pga. det svenska fotbollslandslagets VM-kval playoff som spelas senare under kvällen. Vi vill självklart att ni alla ska kunna se båda matcherna! Portugal-Sverige spelas 20.45, och matchen mellan VSK och IFK Vänersborg är slut ca.19.50.

westman_thumb
Andreas Westman

 

Vinst igår mot Broberg, vad kommer ni ta med er från den matchen till imorgon?
– Vi kommer att ta med att vi hade bra energi och genomför det vi hade tänkt innan matchen. Det finns en bra känsla i laget och i det vi gör.

Det var snack om defensiven inför matchen mot Broberg, hur tycker du att ni lyckades med den biten?
– Jag tycker att vi lyckades i det stora hela bra, det fanns några perioder i andra halvlek som vi inte höll ihop laget ordentligt. I övrigt hade vi som sagt bra energi, sugna på att ta jobbet som krävs. Vi visade bra attityd igår.

Att ni fokuserar mer på defensiven i nuläget, beror det på att den svajat lite?
– Det går i vågor sånt där, under försäsongen hade vi en riktigt bra defensiv, sen har vi jobbat lite mer med det offensiva sen dess. Då är det lätt att man tappar bort vissa grejer på vägen och nu gäller det mer att ”ajusste, vi behöver få upp vårt försvarsspel ett snäpp till”. I de senaste matcherna har vi tappat bollar på fel ställen, fått kontringar på oss, och då kan det se ut som att man har en dålig defensiv när det kanske grundar sig i offensiven. Vi jobbar med att komma tillbaka till grunderna igen, och det hittade till stora delar igår.

Vad är Vänersborg för typ av lag?
– De har ändrat sitt spel de senaste åren. Tidigare var de väldigt defensiva, nu har de odlat fram ett mer offensivt spel med b.la. Jocke Hedqvist, Fagerström och Petter Andersson. Hedqvist kommer vi att få se upp med på fasta situationer, Fagerström är skridskostark och Petter Andersson lyfter en hel del. Så det kommer nog att bli varierat spel både i luften och efter isen. Sen har de fortfarande en tät defensiv men det är inget lag som går in och ”parkerar bussen”.

Jesper Hermansson klev av matchen senast efter en smäll mot huvudet, hur mår han idag?
– Han mår bra och är uttagen till morgondagens match. Han var yr i huvudet en stund efter smällen igår och då valde vi att ta av honom från planen. Det är bättre att inte chansa, hjärnan är inte att leka med.

 

Västerås SK ställer upp med samma lag som mot Broberg vilket gör att Oskar Robertson, Martin Flodström, Pekka Rintala och Oscar Gröhn står över matchen.

Skadeläget i Västerås SK
Pekka Rintala:
Pekka har en sträckning på insidan av låret vilket är en central del när man åker skridskor. Det är bra att den får läka ihop helt innan man kör på. Blir borta minst en vecka till.

Oscar Gröhn: Skadade tummen mot Gais. Letar nu efter någon slags stödskena och väntas vara tillbaka om en vecka.

Oskar Robertson: Nyckelbensbrott. Blir borta ytterligare ett tag. Beräknas nu vara tillbaka till mitten av december. Samma läge här som för Pekka, man behöver låta nyckelbenet läka fullständigt för att slippa lättare skador. Ligger några veckor före den första planen.
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555