World Cup: Idel segrar i gruppen

Redan klara gruppsegrarna VSK Bandy vann även den sista gruppspelsmatchen mot Villa Lidköping med 3-1 i en match som präglades av straffar.

Villa Lidköping var tvungna att vinna matchen för att ta sig vidare till kvartsfinal, men det var VSK som tog ledningen efter 9 minuter genom Anders Bruun på straff. Villa Lidköping åt sig in i matchen och skapade en del lägen som ledde till hörnor, totalt 6 hörnor i den första halvleken för Villa Lidköping. Men det var VSK som utnyttjade sina chanser bäst, och precis innan halvtid slog Simon Jansson in bollen på höjden i straffområdet till Ted Bergström som mötte med klubban en dryg meter upp i luften och bollen gick in mellan målvaktens hjälm och ribban.
Halvtidsresultat: 2-0

Villa Lidköping jagade en reducering och den kom i den 46:e minuten när David Karlsson blev fälld i straffområdet av Andreas Bergwall och samme Karlsson förvaltade straffen väl och satte 2-1. Tio minuter senare var det Jacob Buchts tur att bli neddragen i straffområdet och den här gången tog Patrik Sjöström hand om straffen och utökade till 3-1. VSK fick en tredje straff i matchens slutskede, som missades av Simon Jansson.
Slutresultat: 3-1

AndersBruun1

Anders Bruun

Mål för Västerås SK
Anders Bruun 1 mål
Ted Bergström 1 mål
Patrik Sjöström 1 mål

Assist för Västerås SK
Simon Jansson 1 assist

Mål för Villa Lidköping
David Karlsson 1 mål

Assist för Villa Lidköping

Hörnor
Västerås SK 4
Villa Lidköping 9

Utvisningar
Västerås SK: 2×6
Villa Lidköping: 3×6

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555