Herr: “Klart att det är skönt att vinna”

Säsongens första träningsmatcher summeras med två vinster och Michael Carlsson är nöjd med helgen. – Vi fokuserar mer på vårt spel och vad vi ska göra, men det är klart att det är skönt att vinna, säger Carlsson.

4-1-segern över Tillberga under lördagen följdes upp med en 8-4-seger över Hammarby IF på söndagseftermiddagen. Som Carlsson är inne på så fokuserar man inte allt för mycket på resultatet.

– Vi fokuserar mest på två grejer i vårt spel och det är inga hemligheter med vad. Det är jobbet i defensiven och bolltempot.

Inför helgen var Carlsson inne på att han ville se rätt inställning och glöd hos spelarna och när han summerar matcherna säger han.

– Vi känns väldigt sugna på den här säsongen och jag tycker att vi gör rätt saker hela tiden, sedan vi startade i våras. Vi är en bit på väg, samtidigt har vi ett jobb att göra framför oss för att utvecklas ännu mer i det vi gör.

Nu väntar 1,5 veckas träning innan nästa träningsmatch knackar på dörren, då väntar Sandvikens AIK på bortaplan.

– Jag tycker att vi ligger i fas, där vi ska vara just nu. Vi fick ett kvitto med vart vi står nu i helgen, även om det är tidigt på säsongen. Kugghjulet har börjat snurra och vi börjar haka i varandra. Det är ett lagspel och alla måste bidra för att laget ska vara starkt tillsammans.

Nyförvärven Martin Landström och Robin Folkesson gjorde sina första minuter i VSK under helgen och båda spelade både lördag och söndag.

– De har gjort det jättebra hittills. Martin har kommit in och har snabbt hittat rätt i sin mittfältsposition. Robin spelade mittfältare mot Tillberga och ytterhalv mot Hammarby och han hittar in mer och mer. Det är två annorlunda spelartyper, såna vi vill ha i vårt lag.

Carlsson trycker på att han vill att spelarna ska kunna spela på olika positioner och förklarar vilka fördelar man kan dra av det.

– Det gör att man kan få olika spelartyper på andra positioner, även om man har samma spel, som gör saker på lite olika sätt. Man kan också ändra under en match genom att flytta runt spelare. Det gör att det blir fler saker i verktygslådan när man kommer till cuper och seriespel. Samtidigt som att det är utvecklande för spelarna, att kunna behärska olika positioner.

 

Martin Landström

Robin Folkesson

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren