Säsongen rivstartar med Svenska Cupen för damlaget | ”Spännande att testa i skarpt läge”

Damlaget har tränat på is i fem veckor när det nu är dags för säsongens första tävlingsmatch. – Vi spelar om en titel och den är vi intresserad av att vinna, säger Olle Wiberg.

Svenska Cupen spelas som de två tidigare åren. Åtta lag är indelade i två grupper om fyra lag. Gruppspelet spelas över fyra veckor och avslutas sedan med en finalhelg i Västerås där de fyra bästa lagen gör upp cuptiteln.

– Vi spelar om en titel och den är vi intresserad av att vinna. Samtidigt vill vi få ut vårt sätt att spela och få in de nya sakerna vi jobbar med, det är viktigt för oss att se dem. Vi är inte intresserade av att förlora.

I gruppspelet ställs Sportklubben mot Skirö AIK, Mölndal Bandy och AIK. För motståndet i den första omgången står Skirö AIK, på hemmaplan.

– Det känns jättekul att dra igång igen. Vi har en fem veckor lång träningsperiod bakom oss som gjort oss gott, nu vill vi spela och bygga vidare på det vi jobbat på.

Hur blir det att spela tävlingsmatch direkt?
– Såhär tidigt på säsongen så är det ingen toppform på oss och säkert inte motståndarna heller. Det är bra med en tävlingsmatch direkt och vi vill alltid vinna.

Spelaromsättningen har varit relativt låg, men det är några ut och några in.

– Det har sett bra ut på träningarna, vi har testat lite nya positioner och ett nytt sätt att spela på. Något som ska bli spännande att testa i skarpt läge. Vi är långt ifrån färdiga, men på det stora hela känns det bra.

Charlotte Selbekk är ny lagkapten för damlaget och leder ut truppen för första gången på lördagseftermiddagen.

– Vi tycker att Charlotte står mycket för det vi förväntar oss av en lagkapten, precis som Malin (Persson) tidigare. En pådrivare som inte är rädd, som står upp för VSK i alla lägen och som dessutom är en viktig spelare för oss, berättade Olle Wiberg igår.

Skador och sjukdomar

Tre spelare missar lördagens match. Tova Grönoset (handskada), Virva Rylander (vilar efter sin friidrottssäsong) och Emma Janhunen (sjuk).

Biljetter till matchen

SVENSKA CUPEN | Gruppspel
Västerås SK – Skirö AIK
Lördag 18/9, 15:00
Fri entré, bokning av plats krävs. Klicka här för att boka din plats >>>

 

Foto: Stefan Borg